dimarts, 28 de setembre del 2010

Okupes: humil suggeriment al President Montilla.



Fa quatre dies (i quatre nits) que un centenar d’okupes estan còmodament instal•lats a les dependències (actualment en obres) de l’antic Banesto de la Plaça Catalunya, al bell mig de Barcelona. I no passa res. Res de res. Es veu que ni els Mossos del Conseller Saura, ni els Municipals de l’entranyable Alcalde Hereu, tenen ordres de procedir al desallotjament. Només faltaria ! I, per si això no fos prou, aquest tracte de favor cap a tan dignes hostes es complementa amb les facilitats que se’ls dispensen des de la televisió pública de Catalunya, TV3. Si senyor. En un exercici de transparència digne d’estudi, TV3 es va afanyar a entrevistar en directe pel TN Migdia al portaveu dels okupants el qual va poder il•lustrar sobre la seva causa a tots els petitburgesos que –com jo mateix- en aquell moment estàvem mirant el TN. Magnífic !

Després de tanta delicadesa policial per part dels amics Saura i Hereu, i després de tant rigor informatiu per part de TV3, la televisió pública de Catalunya, gosaria suggerir al President Montilla que demà al matí porti uns entrepans i una mica de rebosteria a aquests xicots per tal de fer-los una estada encara més agradable...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

a la seva conyeta pot afegir-hi els jutjats de guàrdia: "El jutjat de guàrdia ha arxivat la denúncia per l’okupació del gran edifici que havia estat seu de Banesto a la plaça Catalunya de Barcelona.

A la resolució, el jutjat li diu als propietaris que l’edifici es troba abandonat i per tant no hi ha cap possessió lesionada pels okupants. Si vol seguir amb l’intent de desallotjament la multimilionària família Ballester haurà de presentar una demanda per la via civil interdictal, però això no començarà a instruir-se judicialment fins d’aquí a diverses setmanes."

Marc ha dit...

Estimat senyor Espadaler:
Ja ho veu, la "nostra", no va sempre al gust de tothom. A mi també em molesta que la televisió "catalana" sigui només en part catalana, i que les notícies de la resta del nostre país, parlo de les Illes Balearas i del País Valencià, no apareguin més que en breus. També em molesta que s'amaguin sistemàticament, la feina del moviment del qual participo, aquest és l'esquerra Independentista, o que quan surt, en la majoria dels casos, es criminalitzi. I em molesten moltes altres coses, ja veu, però això va questió d'ideologies. Entenc que li molesti el tracte amb els "okupes", aquets nois precaris que poden en risc molt més que una simple multa per okupar aquell espai, i tot per protestar contra una llei i un sistema qu ens porta als joves a la precarietat m´ñes absoluta. Quines coses, eh? Vostè critica la okupació del edifici, però no veu el rerafons, el perquè de tot plegat, les raons que porten a passar de les paraules als fets. Però com deia l'Ovidi Montllor, "vostè d'això no en sap res".
Espero fer, si més no, pensar, en aquestes raons de fons. Amb tots els meus respectes.
Marc

Anònim ha dit...

Com a notícia, resulta interessant parlar amb algú que expliqui les raons de la iniciativa, independentment del posicionament que se'n tingui. Criteris informatius, se'n diu.

Fa una mica de por que persones que treballen en política manifestin qui està bé que surti a les notícies i qui no, sense tenir en compte el valir informatiu. Però d'aquestes coses, la gent del seu partit, n'és experta.

Avisi'm si es retira de la vida política, serem en una societat més democràtica.

Gràcies.

Anònim ha dit...

El nou conseller d'interior...

Anònim ha dit...

Sort que sigui nou conseller d'interior i no secretari de comunicació. Ens donaran cops a la pròxima flashmob però almenys tenim possibilitats de sortir a TV3.
Sebastián Torres, ciutadà de Barcelona i treballador de Telefónica.